Quantcast
Channel: Vintage Horlogeforum - Horlogeforum.nl - het forum voor liefhebbers van horloges
Viewing all 7852 articles
Browse latest View live

Seiko Bullhead

$
0
0

@cyclone schreef:

Ik wil mijn Seiko Bullhead (bruin) laten renoveren. Polijsten, nieuw glas en bezel etc. Wie weet waar ik hier voor terecht kan

Berichten: 4

Deelnemers: 4

Lees volledige topic


Zentra horloge opfrissen

$
0
0

@Pablo1971 schreef:

Goedenavond medeforummers,

Vanavond kwam ik een oud horloge tegen van mijn vader, een Zentra van naar scatting de jaren 60. Het is een handopwinder, kunststof glas, 34mm zonder kroon. Zelfs volgens het achterdeksel waterproof.

Nu is het asje van de kroon krom, hij loopt wel maar ik heb m niet getest hoe groot de afwijking is.

Zoals jullie kunnen zien is het bruine leren bandje helemaal aan zn eind. Nu ben ik geen kunstenaar in restaureren, maar wie zou ik kunnen benaderen voor een ondeehoudsbeurtje, nieuw bandje (exact als het oude), en reparatie van het asje?

Berichten: 7

Deelnemers: 6

Lees volledige topic

Jaartal horloge

$
0
0

@Derksen schreef:

Hallo allemaal
Ik heb een 18 kr horloge Delano
Diversen goudtekens nr 1287. W&P 750
Graag wil weten : jaartal ,en waarde
Bedankt alvast

Berichten: 15

Deelnemers: 11

Lees volledige topic

Pontiac Hydraulica 3 case openen

$
0
0

@watchcentric schreef:

Hoi,

Een newbie hier, met een basic vraagje:

Ik heb een Pontiac met een Hydraulica 3 case (zie foto voor dergelijke case). Vraag is hoe ik die moet openmaken?

Er staat een pijltje/driehoekje op de case back. Ik neem aan dat ik daar met een watch knife moet trachten het deksel eraf te 'wringen'?

Ik vraag het omdat ik verhalen heb gelezen van hoe moeilijk kasten als deze soms te openen zijn en dat daarvoor speciale tools nodig zouden kunnen zijn? Wil niets kapot maken...

Berichten: 2

Deelnemers: 2

Lees volledige topic

Citizen met een zwitsers uurwerk?

Opknappen en service Tissot dameshorloge uit 1965

$
0
0

@wbcoupe schreef:

Na alle tijd die ik in m'n eigen klokjes heb gestoken werd het wel een keer tijd om eens een klokje op te knappen voor mijn vrouw. En omdat ik inmiddels aardig op Tissot gestandaardiseerd ben hoefde ik in elk geval niet lang over het merk na te denken.
Verder zocht ik wel een nieuwe uitdaging, dus op zoek naar een Tissot met een 5.75 x 6.75''' uurwerkje, de kleinste maat die ze gebruikt hebben voor zover ik kan vinden. Ik vond er een op de baai met een 712 uurwerkje en een kapotte balans voor een zeer schappelijke prijs.

Ik ben weer eens vergeten om een "voor" foto te maken, dus ik heb alleen dit gammele plaatje van ebay:

Het begint met het uit de kast halen van het uurwerkje; dat stelt niet veel voor, de kast bestaat uit twee in elkaar geklikte delen waar het uurwerk tussen zit; je hoeft niet eens de opwindstift te verwijderen.

En ja, dit uurwerkje is echt klein, dat grote ding daar links is een Eurocent.

Dit uurwerk draagt weliswaar een Tissot type- en serienummer en opschriften, maar het is in feite een AS 1012. Dat is maar goed ook, want originele Tissot 712's donors zijn vrij schaars en daardoor relatief duur. En ik moet toch echt een vervangende balans(veer) hebben want hier is niets meer van de maken.

Maar AS1012's zijn er dus genoeg, ik koop een lotje van 6 uurwerken waar er twee bij zitten voor een tientje. De rest zijn AS1977's, vrijwel identiek, maar met een hogere beat rate. Dit uurwerkje dat oorspronkelijk uit een Indus klokje komt gaat als donor dienen.

Omdat ik de balanskloof van de Tissot wil blijven gebruiken moet de balans van de kloof af; hiervoor draaien we de pitonschoef los en het kompas open.

Hier dus de nieuwe en de oude balans. De oude heeft duidelijk een "ongelukje" gehad.

Nu de balans op de Tissot kloof monteren.

Pitonschroef weer vast en het kompas weer dicht. Ik wil eerst proberen of het uurwerk loopt met de nieuwe balans voordat ik aan de service begin, dan weet ik of ik nog meer schade kan verwachten. Verder gaat het uurwerk toch met balans en al de schoonmaakmachine in, dus dit is geen dubbel werk.

Maar helaas, als ik de balans op het uurwerk plaats gaat het mis. De balans zit niet goed in het shocksysteem dus ik wip je kloof weer los, maar bij dit uurwerk ligt de balanskloof zo op de rand van het uurwerk dat voordat ik het in de gaten heb de balanskloof van het uurwerk af kukelt. Uiteraard blijft de balans onder het centrumrad hangen dus hangt de hele kloof te bungelen aan de balansveer; als dat maar goed afgelopen is.
Als ik de kloof weer op het uurwerk plaats blijkt dat dat niet het geval is, balansveer krom. Ik baal als een stekker. :rage::rage:

Wat youtube filmpjes later ga ik toch maar een poging wagen om die veer weer te richten, maar daarvoor moet de veer van de balans af. Dat gaat vrij eenvoudig door twee schroevendraaiertjes onder de kraag te zetten en tegen elkaar in te draaien.
Vervolgens m'n sterkste loupe en met twee pincetten erbij om die veer weer te richten. Ik ben er al gauw achter dat je hier eigenlijk een stereomicroscoop voor moet hebben, zelfs onder de loupe zijn de windingen minuscuul en kun je erg slecht zien wat je aan het doen bent. Ik krijg de veer uiteindelijk weer redelijk vlak, al is hij zeker niet 100%

Omdat de veer nu toch al van de balans af ligt besluit ik hem op de originele Tissot balans te monteren. Hier zou een persje handig zijn, maar met een stevige pincet lukt het ook. Wel opletten dat je de veer in dezelfde positie monteert ten opzichte van de impulse pin anders wordt de beat error wel heel lastig te corrigeren. Gelukkig heeft dit uurwerk wel een verstelbare pitonhouder.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ik monteer de balans weer op de kloof en op het uurwerk, en ziedaar, hij begint gelijk te lopen. Verder lijken er dus geen problemen dus kan de demontage beginnen.

Eerst de balans er weer af:

En de ankerkloof en het anker:

Minuutpijp verwijderen met de presto puller:

Kroonradschroef en Palradschroef eruit; in dit geval hebben ze beide linkse schroefdraad:

Veertonkloof eraf. Dat blijkt nog een hele hijsa omdat de tiretteschroef vastgeroest zit in zowel de platine als de veertonkloof. Veel kruipolie en een nachtje weken later geeft hij zich gewonnen. Maar niet voordat ik een 0,8 mm schoevendraaiertip tot een 0,6 heb geslepen, de tiretteschroef is namelijk maar 0,65 mm, en zo'n kleine schoevendraaier zat niet in m'n set.

En de raderkloof eraf:

Nadat de tiretteschoef ook uit de tirette is bevrijd kan het opwindmechaniek uit elkaar:

Tot slot nog veer uit de ton halen. Bij dit uurwerk zit er een opening om de deksel te lichten:

En de veer er arbre eruit. (Na even genoteerd te hebben dat de veer rechtsom in de trommel zit):

Gelijk maar even de roesterige tiretteschroef en -veer vervangen door onderdelen uit het donorwerk:

Nu kunnen alle onderdelen in m'n "nieuwe" elma schoonmaakmachine. Eerst maar even een verdeling over de mandjes bedenken zodat grote en kleine dingen elkaar niet beschadigen en ik straks nog weet welke deksteen en chaton aan welke kant hoort.

Ook maar even geïnvesteerd in mini-mandjes om de kleinste deeltjes bij elkaar te houden:

En wassen met die handel:

Alles schoon en wel onder de schone stolp; nu kan de opbouw weer beginnen:

We beginnen weer met de veer in de ton plaatsen. Dus eerst de veer linksom in de winder:

En weer in de veerton gedrukt en de tonarbre gemonteerd. Een paar drupjes D5 op de veer:

En de ton weer dicht; ook tussen de tonarbre en de veerton een drupje D5 aan beide zijden:

Normaal begin ik met het opwindsysteem maar dat kan hier niet omdat de opwindstift half in de veertonkloof zit. Dus monteer ik voorlopig even alleen de tirette en tiretteschroef. Vervolgens de raderen plaatsen. Omdat dit uurwerkje geen secondewijzer heeft hoeft het seconderad niet in het hart van het uurwerk te zitten. Het nadeel is dus dat je hier nu vier tappen tegelijk in de lagers moet zien te krijgen bij het plaatsen van de raderkloof:

Toch vallen ze vrij snel op hum plek. Daarna de lagerstenen smeren met 9010. Het ankerradlager heeft een deksteen en die moet je smeren vanaf de andere zjide, dus voor het plaatsen van de kloof. Dat bedacht ik uiteraard pas toen de kloof er al op zat, dus die mocht er weer even af.

Veerton erin:

Veertonkloof erop:

Nu kan dus het opwindsysteem gemonteerd. Helaas is dit uurwerk bij de balans zo open dat hij niet met de wijzerplaatzijde omhoog in m'n uurwerkklem geklemd kan worden. Voor het monteren van de hebelveer zet ik hem dus maar even in een kastklem:

De tiretteveer is gelijk afdekplaatje voor het wisselrad, dus die moet eerst gemonteerd. Na het monteren van de tiretteveer moet deze nog even achter het nokje op de tirette gehaakt worden:

We draaien het uurwerk weer om en monteren de palveer en de pal op de veertonkloof:

En het palrad en kroonrad. Beide hier met linkse schroefdraad dus.

En de minuutpijp erop. Normaal zet ik die erop voor het wisselrad, dan loop je niet het risico de tanden van het wisselrad te beschadigen bij het erop persen van de minuutpijp. Maar het wisselrad eraf halen is me nu even teveel werk omdat de tiretteveer er dan weer af moet, dus monteer ik toch maar heel voorzichtig de minuutpijp, en dat gaat gelukkig goed:

Anker en ankerkloof erin. De tappen van het anker worden niet gesmeerd. Hij draait niet helemaal lekker, dus ik pen de stenen nog even na en probeer het nog eens. Nu klikt hij wel lekker heen-en-weer.

Na het monteren van het anker smeer ik de uitgangspalet met 9415. Vervolgens het ankerrad 5 klikjes verder en nogmaals de palet smeren, net zolang tot het ankerrad ongeveer rond is. Gelukkig zit er precies onder de ankerpalet een boring in de platine, zodat je ook licht van de onderzijde hebt; dat is heel handig om te zien of je de palet goed gesmeerd hebt.

Tijdens het wassen is de balansveer weer van het balanswiel gevallen; de passing van de veerkraag op het Tissot wiel is te los. Ik monteer de veer dus toch maar weer op het wiel van de donor.
En nu de balans erin. Het anker staat naar links, dus de balans rechtsom erin draaien. Sommige uurwerken gaan gewoon al lopen zonder shocksysteem; deze dus niet, dus eerst maar shocksystemen plaatsen.

Shocksystemen smeren, drupje 9010 van ongeveer 1/3e van de diameter. Daarna de chaton eroverheen plaatsen.

Shocksyteem aan de wijzerplaatzijde plaatsen:

En in de balanskloof. Bij het omdraaien van het uurwerk begint hij gelijk al te lopen, al voor het plaatsen van het laatste shocksysteem.

Nu de timegrapher app erbij om de afstelling in orde te maken. Ik leg de microfoon op het uurwerk en zet hem onder de stolp, maar dan zie ik ineens dit op het scherm: 21600 BPH???? Barst, ik heb een verkeerd uurwerk als donor gebruikt. Ik pak de donor erbij en jawel, dit is een AS1977 i.p.v. een 1012. Ik pak het lotje uurwerken er weer bij en ik zie dat twee uurwerkjes verwisseld waren, ik had alleen naar het opschrift van het zakje gekeken. Dom, dat had ik moeten controleren. :confounded::confounded:


Dus even goed naar de nummers op alle uurwerken kijken..... Yep, dit is wel een 1012:

Dus moet ik daarvan de balans hebben. Maar wel weer: balans reinigen, shocksystemen reinigen en opnieuw smeren en de balans weer op de kloof monteren en plaatsen. Ik laat de balansveer op het balanswiel van het donorwerk zitten en laat het originele balanswiel van de Tissot maar voor wat het is; deze veer en balanswiel passen in elk geval goed bij elkaar. Even geen foto's van deze acties; had er even de p... in. :grin::sweat_smile: Je krijgt er op deze manier wel handigheid in.
En hij loopt weer:

Weer de timegrapher eraan, nu zie ik wel gelukkig wel de BPH die ik zoek. Na wat stoeien met pitonhouder en kompas kom ik op deze waarden uit, waar ik wel tevreden mee ben. Helaas heeft dit uurwerk geen fijnverstelling, dat is toch wel handig om de rate goed te krijgen.

Nog even het laatste puntje op de i, het uurrad en het bladveertje:

Dan de wijzerplaat en de minuscule wijzertjes erop. Nu kan het uurwerk een poosje onder stolp om de gangreserve te controleren. Ik wind hem helemaal op en kijk hoe lang hij het volhoudt.

Intussen ga ik even met het glas en de kast aan de gang. Helaas zit er een scheur in de rand van het glas. Ik breek de loshangende splinter er maar helemaal af zodat ik de scheur goed kan schoonmaken en lijm het geheel weer aan elkaar. Een nieuw glas zou mooi zijn maar zal denk ik wel lastig worden met deze specifieke vorm. Daar moet ik nog maar eens naar op zoek.

Ook maar weer even de bekende behandeling met P400 - p2000 - p3000 - autopoets en tot slot polywatch.

Nu de kast maar eens onder handen nemen. De kast is 10k roll gold plated, een vrij dikke laag dus en ik zie ook nergens doorgesleten plekken.

Eerst de ergste krassen wat licht schuren met p2000 en 3000, dan handmatig polijsten. De achterkant is RVS, ook daarvan de randjes een beetje gepolijst.

Na een dikke 45 uur geeft het uurwerkje de pijp aan Maarten, dat komt aardig overeen met de opgegeven 44 uur gangreserve voor dit uurwerk.

Nu nog even de band monteren. Op dik klokje zat een zogenaamde C-ring band die echter uit twee bij elkaar geraapte verschillende stukken bestaat, die bovendien erg ranzig zijn. Die mogen bij het oude ijzer.

Gelukkig blijken er in de VS nog enorme NOS voorraden van dergelijke bandjes te zijn, dus ik kan voordelig een nieuwe op de kop tikken, ruim onder de btw/invoerrechten grens; scheelt weer.

Je haakt eerst de C-ring in het oog van de horlogekast....

....en daarna moet je de lipjes omvouwen om de C-ring op z'n plaats te houden; als het even kan zonder uit te schieten en gigantische krassen te maken.

Dat lukt gelukkig.

Nu het uurwerk er weer bij. Eerst de kroon uittrekken en het uurwerk in de achterkant van de kast drukken, dat heeft een vrij nauwe passing, dus je moet wel een beetje duwen en zorgen dat hij niet scheef gaat want dan zit de boel meteen klem.

Daarna de voorkant erop klikken. Zoals je ziet moet je je bij de waterdichtheid van deze klokjes niet teveel voorstellen. Uit de buurt blijven van water is het devies.

Nog even een familiekiekje met een grote broer...

...en klaar.

Allemaal bedankt voor het kijken.
Het was voor mij best een leerzaam project, zo'n klein uurwerkje is beslist lastiger dan een gewoon herenhorloge, en ik ben na een handvol uurwerken zeker nog geen volleerd horlogemaker. Vooral met het hanteren en eventueel richten van die balansveren mag ik nog wel een poosje oefenen.

Groet, Wilko

Berichten: 21

Deelnemers: 16

Lees volledige topic

Advies?

$
0
0

@RW_ schreef:

Hallo Horlogevrienden,

Aangezien ik een tijdje niet actief ben geweest op 't forum. Dit i.v.m. een adempauze om te kijken wat "geen horloges" met mij zou doen. Als kleine jongen bezeten van horloges, tevens was ik ook een flipperiaan in optima forma, werd moe van mijzelf. Een horloge rijker en weer een illusie armer, ik denk dat dit heel herkenbaar is voor een ieder hier. Nu probeer ik het plezier weer terug te krijgen in deze mooie hobby. Ik ga terug naar de basis, de vintage horloges. Hebben jullie voor mij nog tips van merken en types die de moeite waard zijn t.a.v. het verzamelen en in de prijsklasse tot aan +/-€400. Ik denk aan Divers en Chronografen wel het grote formaat >41 gezien mijn polsomtrek. Ik verneem graag jullie reacties!
Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Erik

Berichten: 10

Deelnemers: 9

Lees volledige topic

Servicebeurt: Tag Heuer 2000 automatic Chrono met caliber ETA 2892-2 en een LWO 283 Dubois Depraz Chronograaf

$
0
0

@Inca schreef:

Een hele mond vol.
Onlangs een Tag Heuer 2000 automatic Chrono met caliber ETA 2892-2 en een LWO 283 Dubois Depraz Chronograaf deel een servicebeurt gegeven.

Hier een link naar een beschrijving van deze TAG Heuer (in het Engels).


De kroon met opwindstift zat er los bij.


Onder het deksel zien we de rotor van de ETA 2892-2.

Daarna het uurwerk uit de kast genomen. Het uurwerk wordt met 3 schroeven geborgd en de schroeven waren zowaar ook nog aanwezig.


De wijzerplaat en de wijzers zien er verrassend mooi en netjes uit. Er is een lensje ingebouwd in het datumvenster.

De wijzers en wijzerplaat afgenomen. Ik gebruik de laatste tijd 2 hefboompjes voor het afnemen van de wijzers. Dat werkt mooier dan een ‘Presto’ wijzertrekker.


Daarna de afdekplaat er af. Men ziet al de hefbomen en de nodige wielen van de chronograaf.


Daarna een voor een de onderdelen er af genomen. Neem me niet kwalijk dat ik niet al deze onderdelen benoem.


De beide delen zijn met 3 schroefjes aan elkaar bevestigd.
Links LWO 283 Dubois Depraz Chronograaf en rechts de ETA 2892-2,
Je ziet in het centrum van de ETA duidelijk het tandwiel die er voor zorgt dat de chronograag gaat werken.

Verder met de ETA 2892-2.


Het automaatdeel.


Het automaatdeel blootgelegd.


Het automaatdeel in onderdelen.


Het veeropwindmechanisme..


De balans en het anker met hun kloven.


De onderdelen van de ETA tot zover.


De onderkant (onder de wijzerplaat) uit elkaar nemen.


Alle onderdelen van de ETA, met de LWO in het midden.

Alle onderdelen zijn gereinigd, gecontroleerd op slijtage en weer samengebouwd.
Alle plaatsen die geolied dienen te worden voorzien olie.


Het horloge weer samengebouwd, nog zonder glas.


En met een nieuw glas.

Nog even op de Timegrapher:


Het is goed gelukt.

Bij het samenbouwen van beide delen op elkaar komt het er op aan. Het vraagt erg veel nauwkeurigheid.

Ik wens u veel kijkplezier.

Met vriendelijke groet,
Inca

Berichten: 14

Deelnemers: 13

Lees volledige topic


NA: Omega Speedmaster Mark ii (referentie 145.014)

$
0
0

@Omega_C schreef:

Nou noem het maar nieuw aangeschaft. Afgelopen week een opknapper van jewelste aangeschaft op marktplaats. Een Speedy Mark ii van de eerste eigenaar. Was al een tijdje aan het twijfelen om er eentje te kopen want ik vind dit de meest onderschatte Omega die er is. Mooi van lelijkheid zullen we maar zeggen. Was niet de bedoeling om een opknapper te kopen maar was op slag verliefd (en dus misschien iets teveel betaald...). Nog mijn excuses want het zou maar zo kunnen dat een gewaardeerd forumlid nog op het laatste moment overboden had toen de koop net mondeling gesloten was en dus de status op marktplaats nog niet gewijzigd was. Hier dan de foto's;

Dan wat betreft het opknappen; uiteraard een goede service beurt want het horloge heeft 20 jaar in de kast gelegen (hij loopt overigens nog wel...). En omdat het lijkt of de vorige eigenaar ermee in de mijnbouw heeft gewerkt ook maar het crystal vervangen. Omdat de tachymeter schaal hier op de binnenkant van het glas is geprint moet die dan ook nieuw. En verder? De band heeft meer rek dan een elastiek dus vraag me af of je die nog kunt redden? Denk persoonlijk dat een dikke bruine leren band hem ook mooi staat. En wat betreft de kast, zo laten of met een "lapping machine" weer die sunburst uitstraling geven? (in ieder geval niet polijsten).

Als jullie nog tips hebben hou ik me aanbevolen? En het eindresultaat wordt natuurlijk straks ook op dit topic gedeeld!

Bedankt voor het kijken en groet!

Berichten: 12

Deelnemers: 8

Lees volledige topic

Wie wil mijn zakhorloge repareren?

$
0
0

@Daan2810 schreef:

Hallo allemaal ik ben daan 17 jaar en verzamel oud geluids apparatuur
Ik ben nieuw hier en terrecht gekomen omdat ik sinds kort 2 zakhorloge heb fotos volgen nog van een is de balans veer kapotmerk onbekend en van de ander waarschijnlijk de balans as merk junghans heeft iemand enig idee wat dat kan gaan kosten ??

Berichten: 5

Deelnemers: 4

Lees volledige topic

Oud Lancia horloge

$
0
0

@evelien schreef:

Goeieavond

Ik heb een tijdje terug deze Lancia horloge gekregen van mijn grootmoeder, ze vertelde dat deze van haar moeder of grootmoeder is geweest.. Maar ik zou er eigenlijk wat meer over willen weten. Iemand die mij wat meer info kan geven ?

Mvg Evelien

Berichten: 14

Deelnemers: 7

Lees volledige topic

Zakhorloge RELYS

$
0
0

@Nick1984 schreef:

Ik heb hier van mijn grootmoeder (93 jaar) een zakhorloge gekregen.
Nu heb ik natuurlijk al eens op google gekeken, maar ik kan er eigenlijk niets van terug vinden.
Het merk is volgens mij RELYS, verder staat er onderaan op de wijzerplaat nog "SWISS MADE", Antimagnetic en ancre 15 rubis op het horloge.
op de binnenzijde van het achterste deksel staat nog "Nickel Chrome"

Is er hier iemand op het forum die mij hier iets meer over kan vertellen?
Ik ga het horloge sowieso niet wegdoen, maar had er wel graag meer over geweten :slight_smile:

Merci op voorhand!

Groeten Nick

Berichten: 4

Deelnemers: 3

Lees volledige topic

Onderdelen : waar kopen ?

$
0
0

@watchcentric schreef:

Hi,

Forum newbie hier: ik heb een vraagje over de aanschaf van (vintage) horloge onderdelen:

Ik heb het net afgeschuimd om te zoeken waar ik best vintage Omega onderdelen koop, maar op het eerste zicht lijkt het niet zo eenvoudig.

Je komt als snel terecht bij Ofrei, maar dat is in de USA, en je hebt ook een bedrijfje in Australie, maar dat is nog verder...

Lijkt me heel vreemd dat je onderdelen die in Zwitserland worden gemaakt in de USA of in Australie moet aankopen. Iemand betaalt 2 keer voor het transport en misschien wel invoerrechten (en uiteindelijk is het altijd de eindklant die betaalt).
Dichterbij is er cousinsuk (in de UK) maar die lijken een eerder beperkte keuze te hebben?

Dus mijn vraag is waar ik best (Omega en andere) onderdelen kan kopen, en zonder de verplichting daar ook het werk te laten uitvoeren. Want sommige Nederlandse bedrijfjes kunnen wel aan de onderdelen komen, maar die mag je dan niet gewoon gaan afhalen...

Dank!

Berichten: 4

Deelnemers: 4

Lees volledige topic

Na: oude minerva folder

Eerste Zakhorloge H. van Reenen Amsterdam

$
0
0

@Aptje schreef:

Gisteren heb ik mijn eerste zakhorloge op de kop getikt!
Ik zag een advertentie en ik vond hem wat hebben.... dus maar gekocht​:smiley:

Er staat H. van Reenen Amsterdam op en volgens de (voormalig) eigenaar komt hij uit het begin van de 20ste eeuw. Er zit een Cal. 532 uurwerk in.

Het enige probleempje is dat het achterste klepje(dus niet die van het uurwerk maar die daarbuiten) elke keer weer vanzelf open springt. Iemand die misschien een oplossing hiervoor weet?

En dan de foto's :

Berichten: 9

Deelnemers: 7

Lees volledige topic


N.A. zakhorloge MERVOS met vragenlijst, ☺

$
0
0

@wommelgem schreef:

Tja, geen nieuwe aankoop, eerder nieuwe aanwinst.
Heb hem uit een erfenis en vond het de moeite deze te delen met jullie.
Graag had ik meer vernomen over...herkomst, leeftijd, waarde (alhoewel ik hem niet verkoop wegens belofte aan de dochter ) en tja,wat je maar weet , bedankt alvast.
Maak dit topic interessant, :slight_smile:
Nu, de foto's :

De grootte is moeilijk vast te stellen ?
Daarom de volgende foto.
Mijn vraag is dan ook : waarom werden ze zo klein gemaakt ?
Vrouwenmodel ? Gemakkelijk in het kleine zakje ?

Wat ook opvalt is het Romeinse cijfer 4 dat niet voorgesteld wordt als IV maar IIII , is dit tijdsbepalend ?

De kroon, een kleine draai en ze is vertrokken, tik, tik, tik

Het binnenwerk : heeft service nodig maar ... wat kost dit ?

Nog wat foto's :slight_smile:

Bedankt voor het lezen en alvast bedankt dit topic aan te vullen met informatie, :wink:

Berichten: 10

Deelnemers: 6

Lees volledige topic

Omega de Ville - echt of nep?

Incoming: Mido Ocean Star Powerwind

Seiko vintage of Longines Admiral

$
0
0

@horlogefreak71 schreef:

Hallo allemaal!

Naast een verwoed verzamelaar van "Omega" horloges wil ik er graag nog een tweede merk bij doen. Ik had vroeger vele Seiko vintages zoals de 6138/6139 maar ook de bell-matic en duikers. Ik vond de verzameling nogal kleurrijk door de pepsi met gele wijzerplaat ertussen en de bruine bull-head erbij zodat ik de ganse verzameling toen van de hand heb gedaan. Met spijt in het hart momenteel want eigenlijk is met seiko niks mis mee! Perfecte horloges maar het nadeel vind ik een horlogemaker vinden die een onderhoud voor dergelijk horloge voor zijn rekening wil nemen. Het lijkt niet makkelijk te zijn voor deze horloges. Naast Seiko wil ik mijn keuze maken op Longines Admiral horloges enkel met 36000VPU. Die vind je wel na wat zoekwerk maar de zwevende secondewijzer ben ik helemaal weg van! Wat raden jullie me aan? De Seiko verzameling of de Longines Admiral versies? Laat maar horen!
Vriendelijke groeten,
Bart.

Berichten: 3

Deelnemers: 3

Lees volledige topic

Vintage seiko goudkleurig

Viewing all 7852 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>